Interieur

Handige tips voor het kopen van een betaalbare keuken

Een nieuwe keuken kan een forse investering zijn. Dat is geen probleem als je er lang voor hebt gespaard, maar als je net bent verhuisd is iedere euro twee keer zoveel waard. Het geld vliegt dan je zak uit! Je hebt een nieuwe vloer nodig, je wilt de muren behangen of verven en de badkamer kan ook wel een opknapbeurt gebruiken. Daarom ga je ook op zoek naar betaalbare oplossingen. Daaronder een betaalbare keuken! Betaalbare keukens zijn kwalitatief goede keukens en je kunt zelfs een droomkeuken samenstellen met een beperkt budget. In onze blog geven wij handige tips voor het kopen van een betaalbare keuken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is goed om jezelf te oriënteren voordat je überhaupt een winkel binnenstapt. Op het internet kun je al heel veel keukens en de prijzen vergelijken en zo heb je een goed beeld bij wat keukens een beetje kosten. Natuurlijk ga je ook zoveel mogelijk winkels bezoeken om inspiratie op te doen. Let er dan wel op dat keukenverkopers je vrij snel in de nek hijgen om een deal met je te sluiten. Houdt er ook rekening mee dat ze zoveel mogelijk geld aan je willen verdienen terwijl ze vaak net doen alsof ze jouw beste vriend zijn. Als je een sterke onderhandelaar bent is het handig om met de verkoper het gesprek aan te gaan, maar het slimste wat je kunt doen is om gelijk bij een aanbieder te bestellen die al de beste en de goedkoopste prijs aanbiedt.

Accepteer nooit het eerste bod!

Een belangrijke regel tijdens het onderhandelen is dat je nooit het eerste bod moet accepteren. De marges op keukens zijn vrij hoog en een verkoper heeft altijd de ruimte om een deel weg te geven. Zijn eerste voorstel zal altijd een minimale korting zijn en de ruimte die hij heeft is vele malen groter. Door dit goed uit te onderhandelen kun je niet alleen met een opgeheven hoofd de winkel verlaten, maar je kunt ook nog eens profiteren van de beste deal!

Betaalbare keuken aangeboden

De prijsverschillen tussen de verschillende keukens en aanbieders kunnen aardig oplopen en tijdens het vergelijken kun je al snel honderden tot wel duizenden euro’s besparen. Waarom kunnen bepaalde aanbieders een betaalbare keuken aanbieden? Omdat deze aanbieders vaak hun kosten laag weten te houden en met hun jarenlange ervaring slim kunnen inkopen. Wanneer ze rechtstreeks bij de fabrikant inkopen wordt ook nog eens een extra schakel in het inkoopproces weggehaald. Daardoor kunnen de verkoopprijzen ook flink zakken.

Is een betaalbare keuken kwalitatief goed?

Wanneer je een betaalbare keuken wilt bestellen moet je bepaalde concessies plegen. Maar dat wil niet zeggen dat je nog steeds een droomkeuken met een beperkt budget kunt realiseren. Ook doet een betaalbare keuken geen afbreuk aan de kwaliteit van de keukenkastjes, het aanrechtblad en de apparatuur. Door slimme keuzes te maken en te bestellen bij een aanbieder die keukens goedkoper dan de concurrentie kunnen aanbieden, kom je al een heel eind om met een kleiner budget tot het gewenste resultaat te komen. Houdt er wel rekening mee dat je iets meer tijd kwijt bent om het allemaal uit te zoeken, maar dat is zeker de moeite waard als je een flinke euro op jouw nieuwe keuken wilt besparen. Niet te veel tijd aan je zoektocht kwijt zijn? Bekijk dan direct het aanbod keukens van Keukendepot!