Gordijnen zijn in verschillende maten, kleuren en soorten verkrijgbaar. Denk aan gordijnen van een dunne of juist een dikkere stof zijn gemaakt, gordijnen in zowel felle als neutrale kleuren of exemplaren die zelfs verduisterend werken. Inbetweens zijn ook een soort gordijnen die vaak en onterecht worden vergelijken met vitrages. Het is een compleet ander product en in onze blog vertellen we hier meer over. Zodat jij straks de beste keuze kunt maken als je gordijnen gaat kopen.
Wat zijn inbetweens?
Het inbetween gordijn – ook inbetweens genoemd – lijken heel erg op vitrages, maar zijn het niet. Het zit een beetje tussen een vitrage en een normaal gordijn in. Een vitrage wordt vaak ter decoratie opgehangen terwijl het geen functie heeft en dat heeft een inbetween gordijn dus wel. Vooral met het oog op privacy. Bij deze gordijnen kun je namelijk wel naar buiten kijken, maar mensen kunnen niet bij je naar binnen kijken. Dat kunnen ze wel bij vitrages. Dus op het gebied van privacy hebben deze soorten zeker een streepje voor.
In verschillende kleuren verkrijgbaar
Gordijnen kun je zoals gezegd in verschillende kleuren aanschaffen en dat is niet anders wanneer je kiest voor inbetweens. Je kunt kiezen voor juist een neutrale of een zachte kleur of juist voor een donkere of uitgesproken kleur. Maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat! Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat je inbetweens ook bij het interieur passen. Anders heb je kans dat ze afbreuk doen aan je inrichting. Let hier dus goed op tijdens het uitzoeken!
De verduisterende werking van inbetweens
Omdat inbetweens meer functie hebben dan een vitrage bestaat er ook een misvatting dat ze meer licht kunnen tegenhouden. Maar niets is minder waar. Ze werken niet verduisterend en er zijn ook geen verduisterende exemplaren verkrijgbaar. Ze houden wel meer licht tegen dan vitrages, maar je kunt het nooit helemaal tegenhouden. Als je dat wel wilt heb je echt verduisterende gordijnen nodig. Die je wel weer uitstekend met inbetweens zou kunnen combineren. En zoals gezegd hebben deze varianten wel een streepje voor als we het hebben over privacy. Want dat heb je zonder twijfel als je voor het inbetween gordijn kiest.
Hoe hang je inbetweens op?
Ook voor inbetweens heb je een rails of roede nodig, maar dit kunnen vrij dunne exemplaren zijn, omdat deze soort gordijnen haast niets wegen. In tegenstelling tot gordijnen die van dikke stof zijn gemaakt. Vaak is een enkelsporige rails al voldoende. Tenzij je inbetweens gaat combineren met andere soorten gordijnen. Dan heb je juist weer meer profijt van een meersporige rails. Of een rails die wel zwaardere gordijnen kan dragen wanneer je kiest voor een combinatie met verduisteringsgordijnen. Een leuke optie is om eens te kijken naar een elektrische rails, want dan kun je met behulp van een knop, afstandsbediening of een app je gordijnen openen en sluiten.
De voordelen op een rijtje
- Inbetweens kunnen een kamer ruimtelijker laten lijken
- Er komt wel natuurlijk licht naar binnen
- Op verschillende manieren op te hangen
- Ruime keuze uit kleuren en materialen
- Te combineren met andere soorten gordijnen
- Voldoende privacy
- Je kunt wel naar buiten kijken