Lifestyle

Must-haves die je in huis moet hebben

Er zijn een aantal zaken die je altijd op voorraad hebt. Denk maar aan elastiekjes, plakband of balpennen. Toch zijn er nog andere dingen die je misschien niet in huis hebt, maar die wel altijd van pas kunnen komen. Een voorbeeld hiervan zijn magneten. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan dit handig zijn.

Waarom magneten?

Magneten worden in de meeste gevallen gebruikt om praktische zaken op te hangen. Denk maar aan bepaalde afspraken die je zeker niet mag vergeten of een winkellijstje voor de volgende uitstap naar de winkel. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om leuke tekeningen van je kinderen op te hangen of kaartjes die je van familie of vrienden krijgt.

Een voordeel van magneten is dat je het zo gek niet kunt bedenken of er bestaan magneten van. De klassieke ronde magneten in verschillende kleuren zijn zeker ook nog mogelijk, maar je hebt vandaag de dag veel meer keuze. Zo kan je bijvoorbeeld ook magneetband aankopen. Wanneer je bijvoorbeeld in je garage enkele rekken hebt staan met allerlei spullen op, kan je magneetband gebruiken om al het materiaal overzichtelijk te labelen. Je kan namelijk op de magneetband labeltjes plakken zonder dat de band zijn magnetisch vermogen verliest.

Haal een lamineertoestel in huis

Niet veel mensen hebben standaard een lamineertoestel in huis. Toch heeft lamineren verschillende voordelen waardoor de aankoop het overwegen waard is. Lamineren, ook wel plastificeren genoemd, zorgt er namelijk voor dat bepaalde belangrijke documenten niet kunnen beschadigd worden.

Daarnaast zorgt lamineren ervoor dat het document of drukwerk na verloop van tijd niet gaat vervagen. Wanneer papier in contact komt met zonlicht of daglicht, kan de inkt na een bepaalde tijd beginnen vervagen. Indien dit een belangrijk document is, kan dit problematisch zijn. Lamineren zorgt ervoor dat het papier in zijn oorspronkelijk staat blijft behouden.

Bovendien is lamineren ook helemaal niet moeilijk. Je hebt enkel een lamineertoestel nodig en lamineerhoezen. Je steekt het toestel in het stopcontact en wacht enkele minuten tot het volledig is opgewarmd. Het document in kwestie steek je in een van de lamineerhoezen. Zodra het toestel klaar is, hoef je enkel de hoes door het toestel te halen. Door de warmte wordt de hoes volledig dicht geduwd waardoor het document verstevigd is.

Belangrijk om te weten is dat je het document na het lamineren niet meer uit de hoes kan halen. Zorg dus dat je niets meer op het document moet schrijven of aanpassen nadat het is gelamineerd.