Interieur

Tips om je badkamer leuk in te richten

Je wilt je huis gaan verbouwen en je komt uit bij de badkamer. Het is een redelijk kleine ruimte dus je denkt dat het niet heel moeilijk gaat zijn. Of je bent na jaren toe aan een moderne en mooie badkamer. Je zal erachter komen dat het verbouwen van de badkamer net zoveel opties geeft als bijvoorbeeld je keuken of woonkamer. Er is ontzettend veel te kiezen op badkamer gebied!. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, of zelfs meerdere, er is voor iedereen genoeg te kiezen. Ook met een kleinere badkamer kan door creatief te kiezen iets heel moois gecreëerd worden. Dit vergt wat creativiteit en handigheid, maar je zal blij zijn met het resultaat.

Waar begin je?

Voor het verbouwen of renoveren van de badkamer begin je met het idee. Hoe wil je dat de badkamer eruit komt te zien en wat heb ik nodig? Vooraf een plan maken zal je veel stress besparen tijdens het verbouwen. Bedenk je dus eerst, wat wil ik dat mijn badkamer heeft en wat mis ik in mijn huidige badkamer. Is bijvoorbeeld een bad of juist een grote douche een must voor je? Nadat je de basisvereiste hebt, kan je gaan nadenken over het interieur. Badkamer inspiratie kan makkelijk opgedaan worden via internet. Zoek naar mooie badkamer plaatjes of kijk op de websites van online verkopers. Er zijn zelfs interior design social media groepen. In deze groepen zie je niet alleen de badkamer van andere maar kan je ook tips vragen. Je kan natuurlijk ook altijd inspiratie opdoen in een fysieke winkel en je daar laten adviseren.

Een bad of de douche? Een dilemma

Het belangrijkste aspect aan de badkamer is natuurlijk de wasvoorziening. Wil je liever dat dit een douche, bad of combi van beide is? Sommige mensen zweren bij de ontspanning van een bad voor andere is het niet per se nodig. Baden en douchen zijn in talloze ontwerpen te vinden met hun eigen opties. De combi van beide kan makkelijk zijn wanneer je over weinig plek bezit maar toch graag een bad wilt hebben. Sommige mensen kiezen er ook voor om een wc in de badkamer te zetten. Voornamelijk omdat het altijd handig is om meerdere wc’s te hebben. Ook de wc kan uitgekozen worden naar eigen smaak, zo past de wc perfect bij het bad of de douche. Waarbij natuurlijk een bijpassende wastafel bijhoort.

Het centrale deel is gekozen, en nu?

Nadat je de wasvoorzieningen en andere benodigdheden in de badkamer heb uitgezocht kan je gaan kijken naar het verdere interieur. De muren en vloeren zullen in een badkamer vaak betegeld zijn. Dit is niet voor niks. Het vocht kan hier niet intrekken of onder zitten. Tegels kunnen makkelijk schoongemaakt of gedroogd worden. Tegels zijn er in alle soorten, maten en materialen. De keuze is eindeloos waardoor er altijd iets gevonden kan worden dat bij de wc of douche past. Een badkamermeubel is ook onmisbaar in de badkamer. Hier kan je handdoeken, verzorgingsproducten of andere handigheden opbergen. Met een badkamermeubel hoef je niet meer naar de andere kamer te lopen als je iets vergeet of nodig hebt zoals een handdoek of washandje.