Interieur

De mooiste kunstboom voor in huis

Denk je bij een kunstboom meteen aan een kunstkerstboom? Er zijn echter nog veel meer kunstbomen op de markt die je het hele jaar door in huis kan halen. Kunstbomen zijn perfect voor mensen die graag grote planten in huis willen hebben, maar misschien niet de meest groene vingers hebben. Stiekem vergeten we heel vaak om onze planten en bomen op tijd water te geven. Met kunstbomen heb je dit probleem niet. Deze kan je gewoon neerzetten en hoef je verder zowat niks aan te doen. Een kunstboom is dus een perfecte oplossing voor als je graag een boompje in huis wil, maar niet uitkijkt naar alle onderhoud die er bij komt kijken. In deze blog zetten we alle voordelen van kunstbomen op een rijtje en geven we je tips voor het uitzoeken van de beste kunstboom. Lees dus snel verder!

Wat zijn de voordelen van een kunstboom?

Een kunstplant hoef je natuurlijk geen water te geven en zal nooit dood gaan, maar er zitten nog veel meer voordelen aan kunstbomen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over allergische reacties. Bij echte bomen komen er pollen in de lucht en als je hier allergisch voor bent, is dat natuurlijk heel vervelend. Met een kunst boom kan je vrij blijven ademen en toch genieten van je favoriete boom! Ook hoef je ze niet te knippen. Veel kleine plantjes hoef je niet te trimmen, maar bij een echte boom is dit vaak wel het geval. Zo voorkom je dat de boom simpelweg te groot wordt. Met een kunstboom hoef je niet helemaal niet over na te denken. Je koopt gewoon meteen het formaat wat je wil hebben en je hoeft je geen zorgen te maken dat de boom te groot wordt. 

Hoe bepaal je de kwaliteit?

In heel veel woonwinkels en zelfs tuincentra kan je tegenwoordig kunstbomen kopen. Maar de ene is de andere niet. Zo zit er niet alleen verschil in prijs, maar ook in kwaliteit. Bij veel kunstbomen die gemaakt zijn van slechtere materialen, zie je dat meteen. Het kan zijn dat de boom dan te veel glimt of dat deze een onnatuurlijke kleur heeft. Een kunstboom van goede kwaliteit ziet er levensecht uit. Ook is het verstandig om een kunstboom uit te zoeken die een UV-bescherming heeft. Zo kan je de boom op elke plaats in huis neerzetten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verkleuring. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als je een mooie boom hebt gekocht, maar binnen de kortste keren al meteen verkleurd is.

Binnen of buiten?

Er bestaan verschillende soorten kunstbomen. De ene kan je wel buiten neerzetten, maar de andere kan hier niet zo goed tegen. Het is dus belangrijk dat je weet of je je kunstboom binnen of buiten neer wil zetten. Als je dan op pad gaat voor een kunstboom weet je precies waar je naar moet kijken. Vaak staan de kunstbomen die buiten kunnen staan bij elkaar in de winkel. Zo kan je ze niet door elkaar halen.