Living

Schoonmaak kantoor: hoe vaak moet een kantoor schoongemaakt worden?

Een schoonmaak kantoor doe je niet zomaar, er zijn namelijk verschillende cruciale zaken waar je rekening mee moet houden zoals de gebruikte schoonmaakmiddelen maar ook de frequentie van de schoonmaakbeurt. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten hoe vaak een kantoor schoongemaakt moet worden.

Schoonmaak kantoor: de frequentie varieert per ruimte

Hoe vaak je een kantoor schoon moet maken hangt per ruimte af. Hierbij moet worden gekeken naar de soort ruimte, de omvang van de ruimte en naar het gebruik van de ruimte. De ene ruimte moet dagelijks worden schoongemaakt voor veelvuldig gebruik, terwijl de andere ruimte slechts af en toe gereinigd moeten worden. Je kunt denken aan een intensief belopen trap of de entree, welke dagelijks schoon moeten zijn. De vergaderzaal hoeft echter niet elke dag schoongemaakt te worden.

Dagelijks schoonmaak kantoor

De dagelijkse schoonmaak taken kan je als ondernemer zelf uitvoeren, maar als je liever tijd bespaart kan je het werk aan een schoonmaakbedrijf uitbesteden. De meest relevante dagelijkse schoonmaak taken zijn het vegen en stofzuigen van de vloeren om vuil en verstoringen te verwijderen, het reinigen van de toiletruimten, het reinigen van de tafels in de kantine of de lunchruimte, het in- en uitnemen van de vaat, het aanrecht reinigen, de vuilnisbakken legen, ramen en deuren schoonhouden, wc papier, papieren doekjes en handzeep bijvullen, deurklinken reinigen en zorgen voor een schone entree.

Wekelijks schoonmaak kantoor

Naast de bovengenoemde dagelijkse taken zijn er ook bepaalde taken die wekelijks uitgevoerd moeten worden. Ook hierbij kan het inschakelen van een schoonmaakbedrijf voordelen met zich meebrengen. De wekelijkse taken zijn vooral het afvegen van harde oppervlakken om vuil te verwijderen, glazen oppervlakken reinigen, de kasten en bureaus afnemen en deurhendels en deurknoppen reinigen. Het is ook belangrijk om toiletten en urinoirs te ontkalken, om zeepdispensers bij te vullen, om de wasbak in de keuken schoon te maken en om de vensterbanken, de plinten en de kabelgoten vochtig af te nemen.

Maandelijks en tweemaandelijks schoonmaak kantoor

Bij kantoorschoonmaak horen niet slechts de dagelijkse en de wekelijkse taken, maar je gaat ook moeten zorgen voor maandelijks en tweemaandelijks onderhoud op kantoor. De meest belangrijke taken hierbij zijn het bewassen van de binnen- en de buitenramen, het reinigen van de prullenbakken, het afstoffen van de lampenkappen, het schoonmaken van de koelkast, het schrobben van de vloer in de sanitaire ruimten en het stofvrij maken van ventilatieroosters. Ook het afstoffen van oppervlakken die moeilijk te bereiken zijn en het verwijderen van spinnenwebben behoort tot deze taken.

Jaarlijks schoonmaak kantoor

Je gaat als ondernemer jaarlijks een grote schoonmaakbeurt moeten uitvoeren aan het pand, door onder andere het tapijt grondig en op professionele wijze te reinigen, door harde vloeren te polijsten of door moeilijk bereikbare ramen te lappen. Een schoonmaakbedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in het uitvoeren van grote onderhoudsbeurten aan kantoren.

Vrijblijvend advies voor schoonmaakbedrijf

Weet je niet wat de frequentie is waarop je je kantoor schoon moet maken? Schakel dan om professioneel advies aan het schoonmaakbedrijf.