Interieur

De kunst van een gietvloer

Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht of je wil een upgrade doen aan het huidige huis waar je in woont, dan kan je er voor kiezen om een nieuwe vloer aan te schaffen. Dit kan je dan laten leggen, plaatsen of gieten maar je kan het natuurlijk ook zelf doen. Een gietvloer is tegenwoordig een steeds populairdere optie, ook omdat het zo super makkelijk is in onderhoud. Het is onwijs handig om bij te houden en het ziet er ook nog eens netjes uit. Daarnaast is het ook nog zelf te doen mocht je dat willen en aandurven. Lees je mee?

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is eigenlijk een vloer van een bepaald materiaal dat is gestort en dan goed is geëgaliseerd. Hier heb je dan ook vaak een professional voor nodig wil je het netjes kunnen doen, maar je kan het ook zelf proberen. Er zijn genoeg hulpmiddelen online om je op weg te helpen. Bij epoxywinkel.be vind je dan ook verschillende vloeren waaronder de gietvloer, waar je uit zou kunnen kiezen. Je kan het hier bestellen en ook de nodige filmpjes bekijken om te besluiten of je het zelf wil gaan doen of toch iemand in wil schakelen.

Heerlijk egaal

Het grote voordeel van een gietvloer is dat het heerlijk egaal is. Geen vervelende voegen meer tussen de tegel of houten planken die niet perfect tegen elkaar aan liggen of waar een bolling onder komt. Je hebt dan een heerlijke egale vloer die mooi in één kleur is om te zorgen dat het ook één groot geheel wordt. Het heeft een luxe uitstraling en is dan ook makkelijk schoon te houden doordat het zo egaal is. Even snel met de stofzuiger of de dweil erover en je bent eigenlijk al klaar.

Makkelijk in onderhoud en genoeg variatie

Daarnaast is een gietvloer ook nog eens makkelijk in onderhoud. Je hoeft er namelijk niet wekelijks of maandelijks een top coat over aan te brengen, het is mooi op zich en dat blijft eigenlijk ook zo. Er zijn wel dergelijk manieren om een andere look aan de vloer te geven, denk aan een parketgietvloer bijvoorbeeld. Er zijn alsnog heel veel mogelijkheden!