Interieur

Roljaloezie op maat bestellen: wat zijn de stappen?

Het aanschaffen van een roljaloezie op maat is een verstandig idee als je zeker wilt weten dat de roljaloezie past in je huis, maar je gaat hierbij wel rekening moeten houden met een aantal zaken. Als je meer te weten wilt komen over het bestellen van een roljaloezie op maat, dan kan je beter verder gaan met het lezen van de onderstaande tekst aangezien we de stappen die je moet nemen hieronder voor je opsommen.

Wat is een roljaloezie op maat?

Een roljaloezie op maat is niets meer dan de combinatie van rolgordijn en jaloezieën, maar dan op maat geknipt zodat de roljaloezie perfect past. Je kunt jaloezieën natuurlijk in standaard maten kopen, maar er zijn situaties waarbij de roljaloezie niet perfect aansluit. In dat geval kan je kiezen voor het opvragen van een gerichte en meestal vrijblijvende offerte om een roljaloezie op maat te laten maken. Je kunt in dit geval kiezen voor lichtdoorlatende of verduisterende jaloezieën in elke denkbare kleur, zowel met als zonder elektrische bediening.

Eerst de ramen laten inmeten

De allereerste stap die je gaat moeten nemen als je een roljaloezie op maat wilt gaan bestellen is het laten inmeten van de ramen. Dit is geen moeilijke klus, wat dus betekent dat je het inmeten ook zelf zou kunnen doen en de afmetingen vervolgens aan de fabrikant doorgeven. Wil je echter van de juiste afmetingen verzekerd zijn, neem dan contact op met een ervaren deskundige. De deskundige kan je tevens voorzien van professioneel advies zodat je de juiste keuzes maakt.

Een offerte aanvragen 

Na het inmeten van de ramen kan je een gerichte offerte opvragen. Hierbij wordt er aan de hand van de exacte afmetingen een tarief opgesteld voor het monteren van de roljaloezie. Vraag zoveel mogelijk offertes op voor het maken van een vergelijking als je wilt profiteren van een interessante besparing en topkwaliteit in huis wilt halen.

Offertes vergelijken

Met de offertes die je hebt ontvangen kan je vervolgens een vergelijking maken. Door het maken van een vergelijking kan je kiezen voor de deal met de beste prijs en de beste kwaliteit. Zo kies je voor een kwalitatief goede roljaloezie op maat zonder dat je daar te veel voor hoeft te betalen.

Een keuze maken 

Aan de hand van de vergelijking kan je vervolgens een keuze maken die past bij zowel je wensen, je voorkeuren als je budget. Indien je vragen hebt over de offerte die je hebt uitgekozen, neem dan direct contact op met de specialist. Zo niet, ga dan direct met de offerte akkoord en maak duidelijke afspraken over de montage.

De montage

Een roljaloezie op maat dien je te laten monteren door een ervaren deskundige van Raamdecoratieshop.nl. Zo ben je van correct montagewerk verzekerd en daarnaast profiteer je van garantie op de roljaloezie. Hoeveel je gaat betalen voor het monteren van een roljaloezie op maat hangt af van de specialist die je inhuurt, maar ook van de soort roljaloezie en van de afmetingen.