De markt van de vloeren lijkt wel verzadigd, het is moeilijk om de perfecte vloer uit te zoeken. SPC staat voor Stone Polymer Composite. Dus je kan het misschien al wel raden maar het is een mengsel van kalksteen en PVC. Dat materiaal is duurzaam en stabiel. Daarnaast is het waterdicht en dus geschikt voor warme en vochtige ruimtes.
Waarom SPC?
De vloeren zijn ontzettend makkelijk te leggen, dus voor bijvoorbeeld een rennovatie zijn ze erg geschikt. Ze kunnen over oude vloeren heen gelegd worden en daardoor hoef je geen aparte ondervloer te leggen wat weer kostenbesparend is. Vloerverwarming gaat ook goed samen met SPC en is waterdicht. SPC kan in grote formaten worden gelegd, tot wel 200 vierkante meter zonder onderbreking. Bovendien hebben bijna alle SPC vloeren een antislip toplaag. Zo wordt de vloer niet glad, zelfs niet als hij nat is. Dus geschikt voor in de badkamer of andere vochtige ruimtes. Daarnaast remt de vloer de vorming van schimmels. De platen vervormen of trekken niet krom bij hoge tempratuurschommelingen. Door de stevigheid van de vloer is het makkelijk schoon te houden en bestendig tegen vlekken. SPC kan tegen tempraturen tot 75 graden. Door deze vloer te nemen, draag je ook nog een steentje bij aan het milieu. SPC is 100% te recyclen en is vrij van afval en uitstoot. De prijzen van de SPC-vloeren liggen veel lager dan de click PVC vloeren. SPC platen zijn in ontzettend veel verschillende kleuren en patronen te kopen. Daarom past SPC in bijna alle huisstijlen. Ze zijn bijna niet te onderscheiden van natuurlijke vloeren.
Kleine nadelen van SPC
Vaak worden de vloeren gelegd met een kliksysteem, daardoor zijn de vloeren niet naadloos. Die naden zijn gelukkig wel waterdicht. De kern met hoge dichtheid zorgt ervoor dat de vloeren stevig zijn maar minder schokabsorberend. De vloer voelt nog wel zacht aan.