Lifestyle

Gids om thuis fit te worden

Als u wilt beginnen met trainen, maar niet de mogelijkheid heeft om lid te worden van een sportschool of te betalen voor dure fitnessapparatuur voor thuis, hoeft u zich geen zorgen te maken. Thuis fit worden is gemakkelijk als je de tijd, motivatie en het vermogen hebt om elke dag consequent te werk te gaan. Dit is voor veel mensen vaak het moeilijkste deel, omdat we thuis veel afleiding hebben, waaronder de televisie, kinderen, computers en telefoons. Er is een manier om dit te omzeilen en je hoeft maar 30 minuten tot een uur afleidingsvrij te zijn. Dit maakt het voor iedereen haalbaar om te doen.

Thuistrainingen

Als je ooit onderzoek hebt gedaan naar de term “thuistrainingen”, dan ben je waarschijnlijk op de hoogte van de talrijke oefeningen en homevideo’s die op de markt verkrijgbaar zijn. Sommigen geven er de voorkeur aan om hun eigen oefeningen te doen, terwijl anderen liever een video volgen. Thuis fit worden vereist ook niet veel ruimte. Maar nu we allemaal thuis werken vanwege corona is dit wel de gemakkelijkste manier om fit te blijven.

Jumping jacks, pushups, planken, beenliften, hardlopen of joggen op hun plaats, squats, crunches en dansen zijn slechts enkele ideale thuistrainingen. Als je het moeilijk vindt om te bedenken welke oefening je moet doen, is een video misschien een betere optie. Je kunt betaalbare video’s vinden die gericht zijn op het exacte doel dat je in gedachten hebt, zoals afvallen, strakker worden, spieren opbouwen, enz.

Vrij van afleiding en focus

Voordat u thuis fit begint te worden, moet u alle afleidingen verwijderen, zodat u zonder onderbreking kunt doorgaan. Zet de computer uit of zet het scherm uit, zet je telefoon op stil en geef je kinderen een activiteit die ze zelf kunnen doen om ze bezig te houden. Een geweldige manier om u tijdens een training te concentreren, is door uw ideale lichaam voor te stellen. Dit kan je verder duwen dan je misschien denkt of verwacht.

Blijf gemotiveerd

Thuis fit worden is niet altijd een gemakkelijke taak, omdat je jezelf elke dag moet dwingen. Een geweldige manier om gemotiveerd en op schema te blijven, is door uw voortgang bij te houden. Overweeg om lid te worden van een online fitnessgemeenschap. De meeste hiervan zijn gratis en stellen u in staat uw eten en lichamelijke activiteiten bij te houden. Bovendien zullen velen een dagboek aanbieden om u in staat te stellen te communiceren met degenen die hetzelfde doel hebben; thuis fit worden. Maak uw eigen dagboek of spreadsheet om bij te houden als u dit verkiest boven een gemeenschap, maar er moet worden opgemerkt dat deze online gemeenschappen ook geweldig zijn voor ondersteuning en inspiratie.

Thuis fit worden hoeft niet moeilijk te zijn, maar vaak lijkt het zo. Elke dag dat u uw dagelijkse fitnessdoelen met succes voltooit, is een dag dichter bij het bereiken van uw uiteindelijke doel. U bent in het comfort van uw eigen huis en hoeft geen cent uit te geven om in vorm te komen; er zijn geen excuses meer. Ga na dat thuis werken even lekker sporten! Waar wacht je op?