Living

Dreigt u ontslagen te worden?

Werken is heel belangrijk, zo kan je geld verdienen en heb je dit nodig voor bepaalde rekeningen. Soms kan het vervelend zijn op je werk en kan je bijvoorbeeld veel ruzie hebben met je werkgever. Het kan dan zelfs voorkomen dat hij je dreigt om jou te ontslaan. Dit is natuurlijk heel vervelend, maar gelukkig kan hij dit niet zomaar doen. Zo moet jij namelijk eerst tekenen voordat de werkgever jou kan ontslaan. Dit moet je dan niet doen en moet je juist een advocaat inschakelen die jou goed kan helpen met je probleem. Een arbeidsrecht advocaat heeft hier veel verstand van en kan je hier goed mee helpen. Zo weten ze alles van contracten en hoe je ontslagen kan worden. Ze kunnen je juridische hulp geven en aangeven of alles volgens de regels gaat. Daarnaast kan de arbeidsrecht advocaat je aangeven dat je het juist moet doen zodat je bijvoorbeeld een transitievergoeding kan krijgen. De arbeidsrecht advocaat kan dan je bijvoorbeeld helpen in de rechtszaal en zo meer profijt uit halen voor je. Een contract kan een werkgever namelijk niet zomaar ontbinden, dit gebeurt alleen als je tekent. Als niet tekent, is dit geen probleem en is er een kans dat de werkgever naar de kantonrechter gaat.

Pro deo advocaat

Soms kan het moeilijk zijn om een advocaat te nemen, dit kan vooral heel duur zijn. Sommige mensen hebben hier geen geld voor en zo zijn er ook andere opties. Je kan bijvoorbeeld een aanvraag doen voor een pro deo advocaat en deze kan je krijgen als je niet genoeg geld hebt. Zo kan je een aanvraag doen en kan je aangeven wat je inkomen is. Als deze te laag is dan is er een hoge kans dat je een pro deo advocaat toegewezen krijgt. Zo klik hier voor meer info en kan je hier zien welke advocaten je kan inschakelen. Ook zie je hier de eisen waaraan je moet voldoen zodat je een pro deo advocaat kan krijgen. Dit is niet helemaal gratis en vaak moet je nog een klein bedrag aan de advocaat betalen. Dit bedrag verschilt per inkomen en ligt het eraan hoeveel je verdient.

Opgepakt worden

Als je iets verkeerds hebt gedaan en bijvoorbeeld een misdrijf hebt gepleegd is er een grote kans dat je opgepakt wordt. Vaak kan het dan verstandig zijn om een advocaat te nemen die je kan helpen met je probleem. Als jij bijvoorbeeld gehoord wordt door de politie en deze stellen allemaal vragen dan kan het handig zijn dat je een advocaat hebt. Deze kan aangeven waar je wel op moet antwoorden en op welke vragen niet. Zo kan je hier later geen nare gevolgen van overhouden.