Buiten

Waarom buitenlampjes een toevoeging zijn voor in je tuin

Waarom buitenlampjes een toevoeging zijn voor in je tuin
Voor veel huiseigenaren is één van de beste kenmerken van hun tuin hun buitenlampjes. Van tuinpaallampen tot decoratieve lantaarns, kleine lichtsnoer tot geautomatiseerde zwembadverlichting, deze armaturen kunnen elk landschap er warm en uitnodigend uit laten zien. Sommige mensen kiezen er echter vaak voor om geen buitenverlichting te installeren om de kosten van landschapsarchitectuur te verlagen of om gewoon de aantrekkingskracht niet te zien. Wat ze niet beseffen, is dat verlichting meer kan dan alleen de beste eigenschappen van jouw tuin benadrukken. Hieronder zijn vier goede redenen waarom buitenlampjes zeer voordelig is.

1. Lichtsnoer voor buitenleven


Jouw buitenruimte moet ontworpen zijn om jouw comfort en plezier te optimaliseren. Als je het als een bijzaak behandelt, krijg je niet veel waarde. Als je eenmaal heeft geïnvesteerd in een terras, buitenkeuken of barbecue-eiland, heb je de perfecte plek gecreëerd om gasten te entertainen, een band op te bouwen met jouw gezin of gewoon te genieten van wat frisse lucht in een veilige omgeving. Laat het gebrek aan goede verlichting de ervaring niet verpesten! Door buitenverlichting in jouw tuin op te nemen, kun je spelen met de lichtsnoer – en bijgevolg de sfeer en ambiance – van jouw buitenruimte. Dim de lichten als je geniet van een rustige, romantische avond met je partner of breng hem helemaal naar boven om je buitenfeesten feestelijker te maken.


2. Verlicht jouw pad


Bij het installeren van buitenverlichting gaat het net zo goed om veiligheid als om esthetiek. Het maakt niet uit hoe goed je de indeling van jouw achtertuin onthoudt of hoe soepel jouw looppaden zijn. Als je ‘s nachts door jouw tuin navigeert, moet je elke stap die je gaat zetten kunnen zien.


3. Ontmoedig indringers / dieven / jagers

Er is een reden waarom dieven en krakers hun overval meestal ‘s nachts plegen. Op klaarlichte dag legaal dubieuze handelingen verrichten, zal zeker voor opschudding zorgen. Evenzo is pogingen tot kattenkwaad in verlichte gebieden even onverstandig. Daarom, als jouw achtertuin een helder, goed verlicht gebied is, zullen indringers of sluipers die in de buurt van uw eigendom ronddwalen, worden ontmoedigd om een ​​foto te maken. Immers, hoe feller de lichten, hoe groter de kans dat andere mensen in de buurt ze zien.


4. Betere aantrekkingskracht, betere waarde


Veel mensen investeren in woningrenovatie en landschapsontwerp om de marktwaarde van hun vastgoed te verbeteren. Over het algemeen zullen toevoegingen en upgrades de waarde van uw onroerend goed verhogen (afhankelijk van een aantal factoren). Omdat buitenverlichting een technische toevoeging is, wordt het door ongeveer de helft van de nieuwe huiseigenaren die een huis willen kopen eigenlijk als een essentieel kenmerk van een woning beschouwd. In feite beschouwt maar liefst 49% van de potentiële kopers het als een “wenselijke kwaliteit” bij thuiswinkelen. Door buitenverlichting te installeren op een manier die visueel aansluit bij jouw algehele eigendom, verbeter je aanzienlijk jouw uitstraling en mogelijk de marktwaarde van jouw eigendom.