Wat dragen Aziatische bruiden tijdens huwelijksfeesten

Wat dragen Aziatische bruiden tijdens huwelijksfeesten

Aziatische bruiloften verschillen sterk van westerse bruiloften vanwege de uitgebreide voorbereidingen voor hun trouwjurken. Ouders van de bruid zijn er trots op dat hun dochter een traditioneel bruidsjurkontwerp draagt ​​dat van generatie op generatie is overgedragen. In zekere zin symboliseert de jurk de rijkdom in cultuur die vaak te zien is bij Aziatische bruiloften. Laten we proberen te onderzoeken wat Aziatische bruiden dragen op hun dag van het huwelijk.

1. Filippijnen – Tegenwoordig wordt de bruidsjurk van een Filippijnse bruid meestal beïnvloed door westerse ontwerpen. Maar oude bruiloften werden meestal gedomineerd door de Spaanse cultuur en dit is goed te zien in de jurken die ze droegen. Er is echter een verschil als het gaat om de stof die wordt gebruikt bij het maken van de trouwjurk tijdens uw huwelijk planning. Een traditionele Filippijnse trouwjurk is gemaakt van geweven abacavezels (soms ook gemaakt van geweven ananasbladvezels) en zorgvuldig afgestemd op het creëren van een prachtige “Baro’t Saya”, de traditionele bruidsjurk van de Filippino’s. De tegenhanger voor de Filipijnse jurk is de “Barong Tagalog” van de bruidegom, een polo-achtig gewaad dat ook is gemaakt van dezelfde vezel als de bruidsjurk.

2. India – Indiase bruiden dragen de typische Indiase jurk genaamd “Sari” die vaak is geborduurd met ingewikkelde patronen en verfraaid met kralen en halfedelstenen. De Sari is heel gewoon voor Indiase vrouwen. Ze kiezen er echter voor om tijdens hun trouwdag wijn, rode, roze of bordeauxrode kleuren te dragen. Familieleden spelen een belangrijke rol in de bruiloft, omdat het een traditie is dat een van de familieleden de Sari voor de bruid moet maken.

3. China – Chinese bruiden dragen vaak een trouwjurk met een groot symbolisch belang. Elk detail in de jurk vertegenwoordigt iets om mee samen te gaan in hun nieuwe leven samen:

Roodgekleurde jurk: symboliseer vreugde en welvaart

Gouden borduurwerk op de jurk: symboliseer rijkdom en vruchtbaarheid

Ronde ontwerpen en Chinese symbolen: vertegenwoordigen geld, geluk en groot geluk
Chinese bruiden hebben het voorrecht om de traditionele bruiloft te combineren met de moderne bruiloft door na de ceremonie van toga te wisselen. Na de huwelijksceremonie mogen bruiden chiffon bruidsjurken, silhouetjurken in rijk silhouet, mouwloze trouwjurken of elke soort trouwjurk die ze willen dragen voor de ceremonie dragen.

4. Japan – Japanse bruiden kunnen ervoor kiezen om tijdens de hele ceremonie een western geïnspireerde trouwjurk te dragen of ze kunnen de gebruikelijke bruidskimono dragen als de gelegenheid heel strikt is. Ze mogen ook van jurk veranderen op weg naar het feest van de receptie, zodat de bruiden vrij kunnen bewegen en vieren met de bruidegom en de gasten.

5. Korea – Zelfs in de moderne tijd is de Koreaanse bruid nog steeds gekleed met de traditionele bruidsjurk die is samengesteld uit 2 hoofdoutfits. De bruid zal een lange rok moeten dragen met de naam “Chima” en bedekt zichzelf dan met een lange mouwen jas genaamd “Chogori”. En als een laatste stuk van hun kleding dragen ze een prachtig hoofddeksel of wordt hun hoofd omwikkeld met een sjerp versierd met bloemmotieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *